OKUNAN

Açık mutfaklara alternatif tasarımlar

Açık mutfaklara alternatif tasarımlar

Spread the love

Alternatif 1

“Tasarım yaparken çalışılması gereken alana odaklanır bir süre bakarım. İstenilenler doğrultusunda nasıl bir tasarım yapılırsa yaşanabilir, keyifli ve farklı bir mekan yaratılır diye düşünür, hayal kurarım. Bir süre sonra mekan zaten bizlere bir şeyler söylemeye başlar, ben de çizerim…”
Rıdvan Çelik – İç Mimar
ridvan
Rıdvan Çelik, köyde geçirdiği çocukluk süresince çamurdan hayvan heykelleri yaparak, farkında olmadan tasarıma başladı.  Liseyi Sinop Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümünde okuyan Çelik, sonrasından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nü birincilikle (diploma projesi) bitirdi. Rıdvan Çelik gelecekte doğa ile bütün, doğadan faydalanan alternatif alanlar tasarlamayı planlıyor.

Alternatif 2

“Mekan üzerine ilk düşünceler, işlevlerin hacimsel olarak ayrılması, bunun da malzeme, mobilya, vb. elemanlar ile sağlanması üzerine oldu. Ayrıca mekanların birbirleri ile olan ilişkileri, sirkülasyon trafiği, çözüm önceliğine sahip temel bir problem. Mevcut mekandaki karo döşeme kaplaması mutfak, yeme-içme alanında korunarak zeminde kullanıldı. Lokal ışığın yoğun olarak alındığı alan, oturma-dinlenme alanı olarak düşünüldü ve genel yaşam çevresi mutfakla irtibatlı olacak şekilde tasarlandı. Mutfak ve oturma çevreleri, konut içerisinde en yoğun sirkülasyona sahip iki ana hacim olduğundan bu iki alanın birbiriyle irtibatlı olması sağlandı. İlk olarak oturma alanında ahşap parke tercih edilerek daha sıcak bir ortam yakalandı. Daha sonra mutfak ve oturma hacimleri yarı açık bir depolama elemanıyla birbirinden ayrıldı, ayrıca aynı amaca yönelik olarak oturma alanının duvarında brüt beton görünümlü sıva kaplaması uygulandı. Sıva üzeri ahşap paneller ile hem zıt malzeme kullanımı düşünüldü, hem de akustik yumuşaklık ve hacimsel bütünlük kurmak amaçlandı.”

Yavuz Girgin – İç Mimar

yavuz1

eskiz (3)

r1

r2

r3

Yavuz Girgin 1992 yılında Bursa’da doğdu. Bursa Erkek Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nü bitirdi. Girgin, MOSDER 12. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda finalist olurken, OAİB 9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması Lisans Öğrencileri Akıllı Mobilyalar Kategorisi’nde 1.lik kazandı.

https://www.facebook.com/yavuzgirgindesign
https://www.instagram.com/yavuzgirgindesign


E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

INSTAGRAM
ARTSTONE