erul.design’ın kurucusu Nihat Sinan Erül ile mimarlık üzerine bir söyleşi yaptık. İşini sanatsal bir çocuk olarak yorumlayan Erül, malzemenin doğallığına önem verdiğini ve mantıklı, işlevsel, hızlı çözümler üretmek gerektiğini paylaştı. Birçok konut, ofis, eğlence ve yemek sektörü yapısının iç mekanlarını tasarımlarıyla hayat veren Nihat Sinan Erül, 2007’den beri kendi ofisini yürütüyor.
Mimarlık serüveni sizin için nasıl başladı?
İç mimarlık serüvenim 10’lu yaşlarda, Rahmetli dedem Kadri Atamal’ın atelyesinde başladı. Kendisinin, İzmir Kordon’da mobilya dükkanı vardı. Her İzmir’e gittiğimde, en sevdiğim şey, oraya gidip, dedemi incelemekti. Resim ve el işi konularındaki becerilerimden dolayı, mimar olacağım dedim kendimi bildim bileli.
Türkiye’de mimarlığın gelişimini ve bugün geldiği noktayı nasıl değerlendirirsiniz? Gündemin şekillendirdiği mimarlık eğilimleri neler?
Türkiye’de mimari anlamda, çok ruhu olan projeler yapılmadığını düşünüyorum. Birbirine benzer, sıradan işler çıkıyor genel olarak. İç Mimari alanda ise, dünya ölçeğinde iyi olduğumuzu düşünüyorum. Bu tespitlerim, seyahatlerim sırasında yaptığım karşılaştırmalar sonucunda çıkıyor.
Mimari çizginizi, işlerinizi tanımlayan en iyi sözcükler/cümle ne?
İşim, sanatsal bir çocuk aslında…
Şu an üzerinde çalıştığınız proje/projeler ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
Şu anda Bursa’da 2 adet gece kulübü ve bar projemiz sürüyor. İstanbul’da 2 adet özel konut tasarımı, restoran ve ofis projelerimiz mevcut.
Projelerinizde yüzey tasarımında ne tür malzemeleri kullanmayı tercih ediyorsunuz?
Doğal malzemeler kullanmaktan hoşlanıyorum. “Mış” gibi değil, hakkını vermek prensiplerimin başında geliyor. Gerçek Deri, Doğal Taş ve Masif Ahşap, Metaller sevdiğim malzemeler.

SYB House
Gezip gördüğünüz yerler içerisinde sizi yüzey tasarımıyla en çok etkileyen mekan hangisi oldu?
Bilbao’daki Guggenheim Müzesi ve facade’larındaki 33000 adet Titanyum kaplama.
Duvarda kullanılan malzemelerin mekanın bütününe nasıl bir etkisi o
lduğunu düşünüyorsunuz?
Duvar olarak indirgememek gerek kanımca. Duvar, tavan ve zemin mekanı oluşturur. Bunların uyumu ve tasarımı mekanı farklı kılar. Hepsi önemli.
Projelerinizde mimarlığa bakış açınızla müşterilerinizin kişisel ihtiyaçlarını, taleplerini ve yaşam biçimlerini nasıl biraraya getiriyorsunuz?
Öncelikle, müşterinin hayali önemlidir, bizim için. O hayali, ve ötesini yaratmak bizim işimiz.

TO Penthouse Project
Küresel çerçevede yaşanan sorunlar ve değişimler (mülteci sorunu, küresel ısınma, yeni teknolojiler, vb.) ekseninde mimarlığın nasıl bir evrim geçireceğini tahmin ediyorsunuz?
Maaliyet her zaman önemliydi, şimdi çok daha önemli. Tasarım ucuz bir şey değil. Mantıklı, işlevsel, hızlı çözümler üretebilen tasarımlar ve tasarımcılar başarılı olacak.
Mimarlık dışında da kendinizi çok iyi ifade ettiğinizi düşündüğünüz ilgi alanlarınız var mı?
Fotoğraf ve Video. Geleceğin Teknoloji ile bütünleşmiş Online Media yaratıcılığı olduğunu düşünüyorum.

Kat 54 Bar&Lounge
erul.design/Istanbul
http://www.erul.org/
Gayrettepe Mh. Yıldız Posta Cd. Şişik Apt. (Kat 9) No:46 D:21 Gayrettepe – Istanbul
+90 212 288 50 64-65 | info@erul .org
YORUM YOK