Hiha Studio’dan Aile Evi

Barselona merkezli Hiha Studio, İspanyol bir köyün kuzeydoğusundaki bu ışık dolu aile evini oluşturmak için zeminleri kaldırıp, yüksek boşluklar yerleştirerek yeni bir algı oluşturmak istiyor.

1

Aslında sıkıştırılmış topraktan oluşan ve bölme duvarlarla bağlanan iki ayrı ev, yaklaşık 5 metre genişliğinde ve 15 ila 30 metre uzunluğunda iki dar dikdörtgen alandan oluşuyor.

İspanya’nın kuzeydoğu Katalonya bölgesinde, Lleida şehrinin dışındaki bir köyde bulunan mimarlar, binanın bölgeye özgü olduğunu söyleyerek dikkatleri daha da üzerlerine çekiyorlar.

2

Mimarlardan, ailenin ihtiyaçları için üç katlı mülkü güncellemeleri ve uyarlamaları isteniyor ve bunun sonucunda yeni iki katlı alanlar ve bina içerisinde ışıkla dolu avlular yaratmak için zeminleri kaldırarak başlıyorlar.

Bunlara iki katlı bir yükseklikte oturma odası ve cam çatılı teras alanı, alt kat ve zemin katını kapsayan ikinci bir yaşam alanı ve birinci kattaki kapalı bir avlu da dahildir.

3

Hiha Studio, “Projenin temel yaklaşımı, projenin amaçlarına ulaşmak ve müşterilerin işlevsel ihtiyaçlarını sağlamak için mevcut binayı seçici bir şekilde boşaltmaktı.” diyor.

4

Birinci kattaki iniş alanında mimarlar, aşağıdaki iki kat yüksekliğe sahip oturma odasına bakan bir dizi altı dikey açıklık yerleştirerek evin içinde maksimum ışığı hedefliyor.

Bu yeni iki kat yüksekliğe sahip alanlar, açıklıklar ve avlular ışığın evin tüm alanlarına süzülmesine izin verirken, odalar arasında da yeni görüş hatları yaratıyor.

5 6

Hiha Studio, “Bu alanlar, farklı seviyelerde ayarlanmış olsalar bile görsel bağlayıcılardır.” diyor. “Onlarda günlük aktiviteler gerçekleştirilirken, daha özel nitelikteki odalar bu odaların etrafında yer alıyor.”

7

kaynak: dezeen.com


BAĞLANTILI YAZILAR

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

INSTAGRAM
ARTSTONE