OKUNAN

Müzik, Duvar, Tasarım ve Teknolojinin Harmanlandığ...

Müzik, Duvar, Tasarım ve Teknolojinin Harmanlandığı Müzik Klibi: OK Go – Obsession

Spread the love

Sansasyonel müzik klipleri ile özdeşleşen OK Go grubunun çıkardığı son klibin arka fonunda 567 adet printerdan oluşturulan bir duvar bulunuyor. Printerların koreografi eşliğinde çalışması ile müziğin ritmine uyum sağlayan ve şarkının barındırdığı duyguları renkli kağıtlar ile yansıtan canlı bir yüzey elde edildi.

Yönetmenliğini Japon sanatçı Yusuke Tanaka ve grubun vokalisti olan Damian Kulash’ın yaptığı video, şarkının adını görselleştirme hedefi ile kurgulandı.

Kulash’a göre “Obsession”, yani takıntılar; çok güçlü ve yorucu duygular olmalarına rağmen aynı zamanda çok basit temellerden doğuyor. Bu anlayış doğrultusunda videoda da, kağıt gibi çok basit bir materyalin ne derece büyük ve karmaşık etkiler yaratabileceği gösterilerek bir metafor oluşturulmuş.

1 2 3

Videonun başında ise klibi izlerken geçirilen süre içinde, gördüğünüz tüm kağıtların geri dönüştürülerek Greenpeace oluşumuna iletildiği notu veriliyor.

 


BAĞLANTILI YAZILAR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

INSTAGRAM
ARTSTONE